onsdag 11. mai 2016

Mat og Toscana - for livsnytere


Mårrakaffen er jo et styr for seg men så blir hver kopp god også. Vi må tynne den litt ut med vann. Men det er stor forskjell fra bare å trykke på knappen på kaffemaskinen hjemme. Men det er jo kontrastene som skaper forandringene og vi liker det slik. Hvis alt går i samme trakten så sløves hjernen, har vi funnet ut. Og her går tiden sakte fordi vi må omstille oss til andre forhold.

Kaffikoking om mårran er et rituale for seg 

En ting har vi funnet ut ved å være i Montemagno over tid og besøke ulike steder i dette området og det er at for oss er maten uhyre viktig. Det å være glad i mat og trives med å eksperimentere og smake på mat synes vi er både spennende og hyggelig. Vi er jo matvrak av høyeste rang og koser oss masse med å prøve ut nye matvarer, smake på hjemmelagede retter på vår lokale Trattoria og bruker tid på å lage mat mens vi er her. Vi har truffet gjester som rynker på nesen over smaker og maten de får her. Vi tror kanskje ikke at de har samme opplevelse av å være her som vi og slik er vi heldigvis forskjellige.

Skikkelig grønnsakpasta med tomatsaus og hjerteskjell - Erik sin favoritt 

Her om dagen var det tid for å prøve noe nytt igjen som ikke blir gjort hjemme. Våren er tid for nydelige grønnsaker her nede og det bugnet av fristende Artisjokker i grønnsaksdisken på vår lokale lille Coop. Vi kokte og smakte og jeg laget en deilig majones til - oppskrift fant vi på iPaden. Jeg synes noen ganger at olivenolje blir markante i smaken og vi hadde derfor både hakket hvitløk, vårløk og bladpersille i majonesen og den ble ubeskrivelig! Slik ble dette vår egen rett og vi dyppet bladene fra artisjokken oppi majones og sugde i oss - nydelig.

Artisjokk og deilig majones - så enkelt, og så godt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar