søndag 16. oktober 2011

Middag i Villa hos Tage og Sissel

Klokken syv om kvelden er det skumringstid her i Montemagno. Det var også tiden da vi på søndag ankom vertskapets spiserom og kjøkken for å ta del i det toscanske kjøkken. Ferske råvarer - for det skal det være! - hadde vi vært med å kjøpe inn tidligere på dagen. Prisene er behagelig lave og kjøpesenteret bugnet med kortreist mat som det var vanskelig å slite seg løs fra. Hos kjøkkensjef Tage ble vi straks utnevnt til assisterende kokker med forkle og det hele. Grønnsaker ble kuttet, artiskokker delt, fisk og reker som ikke hadde norske navn ble renset og mengder av hvitvin ble sjenerøst brukt som kokevann. Herlig.




På bordet kom antipasti (forrett): delte artiskokker som vi dyppet i olivenolje og strødde salt over. Antipasti nr. 2 var sardiner fra Sardinia marinert i løk og persille. Primo (første hovedrett) besto av pasta og små skjell i tomatisert grønnsakblanding innkokt i hvitvin. Deretter arriverte secondo (andre hovedrett) vårt felles bord: Fremmed utseende, men god fisk ovnsbakt på en seng av poteter, små søte tomater og sorte oliven. Den helstekte fisken var selvfølgelig fylt med små reker, rosmarin og sitronbåter. Etter dette hadde vi en hvilerett bestående av lokal ost med forskjellig honning, før vi slapp oss løs på dolce (dessert) som betyr søtt. Terte med ricottafyll var en akkurat passende avslutning på tre timer rundt middagsbordet - hvor vi på italiensk vis pratet i munnen på hverandre, kommenterte den utsøkte maten og for øvrig holdt et taskens høyt sosialt støynivå. Buona notte!

1 kommentar: