søndag 16. oktober 2011

Montemagno - en sjarmerende liten by i fjellene ovenfor Pisa

Montamagno er en vernet liten landsby. Det vil si at det er ikke noen reklameskilt bl.a i gatene og på husene. Men det er murt inn slike nydelige relieffer på husveggene - av ulik størrelse, farge og religiøse motiv. Gatene er så smale at vi må stå inntil murveggen hvis en bil kommer. De som ikke har en privat parkeringsplass ved huset sitt, må parkere nede på en felles parkeringsplass før bakken inn til selve landsbyen. I dag fant vi stien til en kirkegård med vakre graver som alle hadde bilder av de døde på og pene blomster i vaser. Vi begynte på en sti opp til fjellet Verruca hvor det skal være 360 graders utsikt over Toscana og ut over Middelhavet med Korsika i horisonten. Får se om vi tar resten en annen dag.
Erik ser skeptisk på villkaktusen på tur opp til Verruca
Dagen har vært en nydelig søndag i Toscana for oss som liker det rolige liv med hvilepuls. Lunsjen på den lokale trattoriaen var en opplevelse i italiensk familiesamling, med lyd og leven som ikke er altfor ukjent for en Bø-fjæring. Med alle våre kjekke barn tilstede ville selv vi blitt "stille" i forhold (barn: dere husker Milano?).

Maten var smakfull - helt uten tjafs og tull - og vi skal få vårt snille vertskap til å bestille bord til oss en dag ut i uken når Vegar er her. Det er et spisested til nede i gata og vi skal bestlle bord der også, så vi får med oss alle de lokale tilbud.
Her ser vi landsbyen vår fra utsikten ved kirkegården.

1 kommentar:

  1. Det er så koselig med oppdateringer fra dere, fortsett med det! :)

    SvarSlett