lørdag 15. oktober 2011

Reisebrev fra Toscana

Husets frue Sissel henter vann fra en kilde ovenfor huset, dit skal vi gå å hente oss vann i morgen søndag før tur rundt i olivenlundene igjen.
Vi hadde en fin reisedag i går fra Evenes og helt ned til Pisa. Medvind fra Oslo gjorde at vi landa 13.15 - 30 min før tiden. Her skinte sola og det var 19 grader da vi kom. Sola skinner i dag også og vi har allerede vært på spasertur oppe i olivenlunden ovenfor huset her vi bor. Vertskapet er utrolig hyggelige og hjelpsomme og da er det jo ikke farlig å komme til en bitteliten landsby utenfor Pisa (ca.16 km) Vi tok drosje hit i går for å være sikkert på å finne frem og det kosta oss 35 euro - helt ok for oss som ikke ofte tar drosje noen steder.

Her handlet vi i går ettermiddag hos en hyggelig dame som klukket når vi prøvde å si egg og telte høyt når hun skar store skiver med skinke :-)
Nå skal vi sammen med vertskapet ned å handle til helgen i Pisa. Vi har allerede spist deilige tomater, nydelig skinke og ost til kvelds i går og frokost i dag. Senere blir det lunsj. Så er alt stengt midt på dagen og da hviler vi. Vi er invitert til middag hos vertskapet i kveld og det gleder vi oss til. Erik skal lage mat sammen med kokken Tage. Tre-retters middag på alle vis (sikkert flere retter!). Kanskje får Erik med seg noen tips til "italiensk aften" hjemme?

Alt i alt har vi allerede fullstendig hvilepuls - det er et sakte liv her oppe i dalen. I morgen søndag skal vi først gå tur og etterpå spise søndagslunsj på den lokale trattoriaen. Vertskapet bestilte bord for oss for det må gjøres et par dager i forveien. Det er så populært å spise der for lokalbefolkningen, at det er fullt bestandig.

2 kommentarer:

  1. Åh, bella Italia!
    Kos dere masse :)

    SvarSlett
  2. Det høres deilig, fredelig og eksotisk ut! Nyt det gode livet :)
    Varme klemmer og gode tanker fra Sølvi

    SvarSlett