lørdag 16. mai 2015

Kroatia - takk for oss!


Da er en uke med latmannsliv i Brela, Kroatia over. Makarska-rivierian har vist seg fra sin beste side og det er utrolig fint her nede. Ikke søppel noen steder, hyggelige folk, nydelig lokal vin og sjømat av beste sort - i alle fall kreps og hummer. Annen fisk blir litt smakløs for oss, men grillet tunfisk er ikke så værst. Murte gangveier i flerfoldige kilometer både nordover og sørover gjør dagens trimtur til en lek. Og pit-stopper underveis er det nok av for en kaffe, vin eller øl. Og det koster jo ingenting i forhold til det vi er vant med hjemmefra.

Det har også vært mer enn varmt nok for oss, som ikke er de tøffeste på sol og bad - 25/26 grader holder for oss. Vi ser av meldingene at det bare øker på allerede fra helgen. Så dere som skal nedover i juni/juli direkte fra Evenes, kan bare glede dere! De holder på å pusser opp boder og restauranter langs sjøen og snart så åpner nok mange flere før sesongen virkelig starter. Vi var med nå på Ving sin første tur hit for sesongen, men slik velger vi som liker bare passelig varme. Det er jo derfor vi elsker nord-norsk sommer og aldri kan tenke oss å reise bort da :-)

Blomster plukket langs stien ved havet i Brela

Aircondition er noen fæle greier; den var i ustand da vi kom. Men med åpen dør ut til veranda og havet som bruser nedenfor, var ikke det noe problem. Men så starta den natt til onsdag - og hva skjedde? Jo, madammen fikk feber, vondt i brystet og hoste - og slik er det når lungesyke folk antagelig ikke tåler den derre airconditionen! Det beste med det er at vi var her hvor det ikke har vært noe annet å gjøre enn å slappe av. Så mannen har kjøpt Paracet og vann, og vi har ruslet turer mens medisinen virker - og sløvet på rommet med havbruset nedenfor når kvelden og vondt i kroppen har vært på det værste. Takk da, for at æ har en mann som ikke vet noe bedre enn å slappe av. Han har fått låne mitt nettbrett, lest iBook på sin iPhone og sånn har nu dagene gått.....

I dag reiser vi hjem og har fått beholde rommet til bussen kommer, for et par hundre kroner - ikke noe å si på det. På Gardemoen ved midnatt og overnatter der for så å fly hjem på søndag. Da er det 2 måneder til deilig sommerferie hjemme i Bø med besøk av barn og barnebarn - vi gleder oss til det!


Og vi har med gode badesko i kofferten til barnebarnet Mikkel, som passer godt i fjæra i Bø. Velkommen sommer nordpå - du er best!

Badesko til Mikkel - mulig litt store?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar