mandag 7. oktober 2013

Hverdager i Toscana

Ja, er det ikke hverdager vi har flest av? Også på ferie i Toscana er det hverdager. I morrest reiste Vegar og da har vi et par hverdager før vi også setter nesen nordover og hjemover.

Det starter med kaffe
Men kaffekanna er fremmed for oss (selv om vi har en slik hjemme), tilberedningen er annerledes og smaken likeså. Og enten får jeg en kopp på senga av min kjære - som har kokt den, eller jeg koker den og tar første koppen i vinduet med utsikt over dalen som våkner sakte. Noen brenner bål på morgenen og jeg vet ikke hva de brenner for noe. Haner galer fra flere gårder og det virker ikke som de er så nøye på klokka.

På trappa under vårt kjøkkenvidu sitter nabokatta og mjauer innsmigrende for å komme inn. Det går faktisk an å prate med kattene her nede, de svarer i alle slags rare mål og mjauinger når jeg synes synd på dem der de står.

En annen viktig ting vi har funnet ut er hva slags bacon vi skal ha. Damen bak ferskvaredisken på coopen har bak disken div varer som hun skjærer opp og fjerner alt som ikke skal være med. Som dere ser er det lite fett og det er heller ikke noe vann i det. Det blir fort sprøtt når vi steker det, ingen spruting og en god og spesiell røyksmak - både bedre og annerledes enn vi er vant med. Egg får vi ferske fra frittgående høner i landsbyen - akkurat som fra hønene hjemme på Ramberg :-)

I dag har vi kjørt opp fra landsbyen Calci og over fjellet til andre sia - til Buti. Det er helt utrolig hvordan det ligger små klinger av hus tett i tett og det er nesten ikke noe skille mellom landsbyene. Utroli flott utsikt fra fjellet og vi passerte det ene spisesteder etter det andre. Mange har stengt på mandager og flere har bare middag kl.20. Mange har også bare åpent i helger utenom sesong.

Så er det tid for en kopp te....og litt krim :-)



1 kommentar:

  1. Ser koselig ut! Her hjemme bli det mørkere førr hver dag og de første frostnettern e førlengst unnagjort. Jaggu ikkje så lenge til jul :)

    Klem og nyt de siste dagan dokkers på ferie
    //Signe & Cas

    SvarSlett