fredag 7. desember 2012

Har vi hørt den før....?




TO GLASS MOT TYKKTARMSKREFT: Forskerne fant blant annet ut at to glass rødvin tilsvarer en mengde med resveratrol, som kan halvere risikoen for tykktarmskreft.
To glass rødvin om dagen skal væe sunt....
På SOL.no i dag står denne nyheten å lese. Jeg vet ikke om det er for å berolige oss "vanlige dødelige" i denne søte førjulstid men det er iallefall gjort studier som viser at man kan halvere risikoen for tykktarmskreft bla.

Forskere ved Universitetet i Leicester, England, har funnet bevis for at det kjente stoffet i røde druer -kalt resveratrol, kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes.
Dette ble kunngjort på en stor konferanse holdt på universitetet 5. desember i år.
Selv om det er gjennomført mange studier på dette tidligere, har ikke forskere kunnet bevise om stoffet er like fordelaktig for mennesker - eller hvilken dose som vil ha den positive effekten.
Ved å bruke laboratorie-modeller fant de ut at to glass vin om dagen, tilsvarer en mengde resveratrol som kan halvere risikoen for tykktarmskreft.

– Vi ønsker å finne ut av hvordan stoffet kan forebygge kreft hos mennesker. Siden vi allerede har funnet ut at det kan redusere utviklingen av svulster, konsentrer vi oss nå om å finne mekanismene som gjør at det funker hos mennesker, forteller professoren Karen Brown, som også er en av arrangørene bak konferansen.

Jeg er nå svært glad i Italiensk rødvin men kjenner ingen steder at jeg har lyst på rødvin hver dag.. Riktignok når vi er i Italia blir det nok et par glass vin hver dag. men det blir liksom noe annet, tror jeg....

Nå er det julebord i Harstad-byen hos Sivilforsvaret og der blir man som gjest alltid godt tatt rede på :-) Så er det hjem til Brygga i morgen og det er det beste med helga!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar