mandag 3. desember 2012

Besøk til Høgskolen i Harstad


I dag har jeg og min fagleder vært på besøk på Høgskolen i Harstad. Det var Ada Sofie Austegard som holdt foredrag om "Vold mot barn og ivaretagelse av fornærmede og etterlatte". Hun er driver og Leder av Stine Sofies stiftelse som ble etablert etter at hennes datter Stine ble drept og voldtatt i Baneheia i Kristiansand i 2000. Det var et meget flott foredrag hvor hun raust delte av sine erfaringer med humor og klarhet - og det er få forunt å mestre begge deler om et så viktig og alvorlig tema.

Ada Sofie var invitert til Harstad av Mona Stenhaug Johannessen for å overvære en konsert i Trondenes vakre kirke til inntekt for stiftelsen. Hun holdt også foredrag i dag på Høgskolen for et fullsatt auditorium.
Hun var usedvanlig klar på at det handler om å tro det man ikke ser - eller så ser man ikke det heller. Hun snakket om Kristoffer-saken hvor ingen personer rundt ham såg hva som skjedde og heller ikke varslet fra. Hvis ikke saken hadde vært foreldet kunne både helse-og skolepersonell blitt straffet med inntil fengsel i 1 år. Stiftelsen jobber nå med å få endret denne fristen.

Siste bilde i foredraget vare et både sterkt og morsomt bilde - av en baby som viser finger (arr) og spørsmålet på siden av lyder; Kan DU leve med ikke å ta bekymringen fra et barn på alvor?
Et tankevekkende foredrag for oss som jobber med utsatte barn - og som bør minne oss på at vi ikke må miste fokus - barnets beste!

1 kommentar:

  1. Yes, det er alltid barnet som er viktigst!!!
    Ikke de voksne, ikke forvaltningen, ikke noen andre enn barnet!
    Jeg pleier å si at unger skal ha det godt - uansett hvem som er deres foreldre.
    Så flott at du har den jobben du har. E dæ nå'n som kan sjå barnets beste, er det du!!
    Stor klæm fra ho Elin

    SvarSlett