tirsdag 10. januar 2012

Vår og romantikk

Da er våren kommet - med romantikk i luften ....

http://youtu.be/jvby3s0I4jM

Kjærligheten har sin pris.
Nordnorsk Symfoniorkester setter opp Puccinis La Bohème, med dirigent Christian Lindberg. Premiere i Tromsø 5. mai 2012, med påfølgende turné til Hammerfest, Harstad, Svolvær og Bodø. Dette blir en nordnorsk, ung, ny og orginal versjon av et klassisk, tidløst drama!
I en av operahistoriens mest romantiske drama, følger vi kjærlighetsparet Mimi og Rodolfo fra de møtes på julaften i Paris, gjennom en stormfull kjærlighetshistorie, brudd,- og til slutt gjenforeningen ved Mimis dødsleie.
Puccinis musikk og beskrivelse av kunstnermiljøet i Paris er like uimotståelig gripende, om man hører operaen for første eller for tiende gang. La Boheme er en opera om de viktigste tingene i livet som man ikke kan kjøpe for penger.
La Boheme er en del av kjernerepertoaret til operahus verden over, og alltid like populær.Selve operaen er delt inn i 4 ”bilder”, som i et fotoalbum. ”Bildene” forteller historien om en gruppe venner og kunstnere i 18-hundretallets Paris. Bohemen er besjelet, og lutfattig. I sentrum står to kjærlighetspar, nemlig Mimi og Rodolfo, og Musetta og Marcello. Hvor M. og R.s kjærlighet preges av inderlighet, poesi og alvoret i hennes progressive tuberkulose, så er relasjonen mellom M. og M. deres komiske kontrapunkt! Med hyppige krangler, sjalusidrama- helst offentlig (Musetta er sanger, og nyter oppmerksomhet i alle former) og heftige gjenforeninger, underholder de ikke bare seg selv og publikum, men også sine venner.





1 kommentar: