torsdag 10. juni 2010

Verdsettende lederskap - en super lederutviklingsdag!

Tom Tiller - for en fantastisk professor!
Lederkollegeiet i kommunen hadde gleden av å ha besøk av Tom Tiller i dag for en inspirasjonsdag før oppstart av et spennende lederutviklingsprosjekt. Det er lenge siden jeg har kost meg så på en ledersamling....

Se hva de skriver på Sør-Trøndelag fylkeskommune sin hjemmeside ifm Nasjonal opplæringskonferanse:

Læring som bærer - betydningen av verdsettende lederskap

God læring er en av hoveddørene inn til et godt liv. Overflatelæring er ikke tilstrekkelig. Læringen må ned i dypet av oss, unge så vel som eldre. Dyplæring er et grunnleggende vilkår for at livslang og varig læring skal bli mer enn fagre ord på glanset politisk skolepapir. For de som går i skolen i dag er meningsfylt, nyttig og deltakende læring viktigere enn noen gang før. Foredraget setter søkelys på det nødvendige, utvidete læringsbegrepet, samt på verdsettingens og anerkjennelsens avgjørende betydning for å kunne bygge opp sterke læringsmiljøer. I foredraget vises det til ny forskning og nye erfaringer fra både skole og næringsliv, som understreker betydningen av "appreciation" i den daglige ledelse.


Vi er så heldige å få delta i et større samarbeidsprosjekt sammen med kommuner i Norge og Sverige og vi skal starte opp til høsten 2010. I beste fall hvis kommunen klarer å skrape sammen nok penger blir det et 2-årig prosjekt. HURRA for kommunen vår!
Vi fikk også en fantastisk søt bok i gave som Tom Tiller har skrevet i form av brev til sitt barnebarn Storm. Utrolig lærerike snutter som viser hvor stor barns kreativitet er og hvor lite flink vi er til å se den.... Må lese den mange ganger så jag kan øve meg til jeg blir bestemor :)

1 kommentar:

  1. så bra at du kosa dæ i dag! nu skal æ på kino i lage jenten, klems :)

    SvarSlett