torsdag 23. mai 2019

Fantastiske Vietnam!


Og ferien ble om mulig enda bedre enn vi hadde våget å håpe på. Det er alltid noe som kan gå galt på en reise langt bort og med 3 av barna med på tur bør det helst ikke skje noe av større dramatikk, synes nå jeg. På denne turen var det bare et uhell og det var ho kor sjøl på sykkel som ble påkjørt av en moped i et veikryss. Og det gikk bra! Et blått øye, hovent kne og oppskrapa briller er ikke noe å bæse over - det kunne gått mye værre!

Mariel var den eneste som fikk litt magetrøbbel på turen, men ellers må vi si at vi var heldige med alt.  Det er ikke mulig å beskrive turen her på bloggen i ettertid da vi alle som var med har opplevelsene med oss i våre minner. På Topas sine sider finner dere en fin beskrivelse av reisemålene og ruta vi hadde. Nord-Vietnam gjorde nok mest inntrykk på meg personlig. Vi vandret i et nydelig landskap med rismarker opparbeidet nesten bare for hånd - så langt øyet kunne se. Stor er beundringen for et fattig folk i nord som virkelig har bidratt til å bygge opp landet. Det er også et svært stolt folk som er opptatt av kampen de har bak seg for sin selvstendighet. Det fikk vi godt merke gjennom vår søte guide Thien sine fortellinger fra historien.

Møte med fjellfolk i nord var spesielt og kontrastene var store. De flotte Red Dzao-damene i sine fargerike klær og deres søte barn tok oss med storm!
Legg til bildetekst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar