søndag 30. august 2015

Søndag i Harstad-byen


Det er ikke ofte vi velger å være i byen over hele helgen. Veien går stort sett rett avgårde til Bø etter arbeidstid fredager. Denne helga ble et unntak da jobb medførte at vi først kom hjem til byen med hurtigruta fra Tromsø lørdag morgen. Og min kjære "slapp unna" jobben i Tønsberg sent fredag, med den lovnad å gjøre ferdig en del arbeide på søndag.

Så da ble det rolig lørdag med handling i byen, lage god mat og filmkveld. Det er sjelden en lørdags kveld siden vi ikke har tv hjemme på Brygga i Bø. Og da kunne jeg bruke søndagen til å rydde i skuffer og skap. Det må jo gjøres 
innimellom og siden vi har siste dager av august, passet det godt å vaske og legge bort sommertøy. Fant en boks med høst- og vintertøy i boden som måtte luftes og sjekk om de passer før høstmørkna kommer. Og det er uvanlig å høre kirkeklokker ringe til gudstjeneste en søndags formiddag....




Turen til Tromsø var for å delta på middag til en kollega som går av etter 28 år i tjeneste for den største attføringsbedriften i vårt fylke. Den er samtidig blant de største i landet vårt. Det er en nestor som takker av og det begynner å bli tynt i rekkene av slike ledere som har fulgt utviklingen så lenge.

Det var hyggelig lag med mange fine gaver og gode ord, som seg hør og bør på en slik begivenhet. Som toppleder selv så vet jeg godt hvor blandet slike opplevelser kan være. Perspektivet for øverste leder vil alltid være annerledes enn det er for den enkelte ansatte i bedriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar