fredag 6. juni 2014

En fin by på verdensarvlisten - San Gimignano, Toscana.

I dag bestemte vi oss for en tur til den fine - og veldig gamle byen San Gimignano.
Byen står på verdensarvlisten og preges av tårn i ulike høyder. Disse viste status (høyde) for fine familier og ble brukt både for å vise styrke og forsvar. Byen har vært full av slike tårn- på det meste 72 stk, men i dag står bare 15 tilbake.

Fine Damer på bytur

En kjøretur gjennom det Toscanske landskap setter en ekstra spiss på turen da ingen steder er som

Toscana. Bølgende åser med gårder og små byer på høydene omkring, velstelte marker så langt øyet
rekker og høyreiste og slanke sypresser strekker seg mot himmelen. Det er en lise for øye og sinn og
se dette landskapet.

Siden det var vår bryllupsdag i dag, ble vi invitert på restaurant i denne koselige byen. Her spiste vi nydelig italiensk mat - igjen! Sannelig må det bli mange dager med "striskjorta og havrelefsa" når vi kjæm heim :-) Sist vi var på besøk her nede fikk vi høre en nydelig konsert med Reno Scultz. Han var ikke der denne gangen, men her får dere en liten smakebit fra byen og det nydelige fløytespillet hans.

http://youtu.be/85nkxwtkdFM

Dagen begynner og slutter - som alle de andre dagene, nede ved bassenget. Men i kveld avsluttet vi med pool party. Vårt fantastiske vertskap på denne gården legger til rette for alle ønsker som gjestene har og det gjør de på en slik måte at vi bare må gi oss over. Slike søte folk med sånn ekte serviceglede og omsorg skal man tydeligvis ikke lete så mye etter i Italia. Det er en grunn til at vi liker oss så godt her nede....

Casper nyter sin Sangria i kveldssola


Kveldssol over Le Sodole, Toscana

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar