onsdag 2. oktober 2013

Toscana - 1. Uka i oktober

Så fikk vi nytt besøk til Casetta Livia og Vegar har inntatt rom og bad i 1.etg. Det var uvær med masse regn søndag og alle fly ble kansellert -utenom Vegar sitt (et bittelite fly fra München) -som landet trygt i Pisa:-) Da bar det rett til vår lokaleTrattoria i Montemagno for en nydelig lokal 4-rettens middag. Det ble tidlig kveld denne dagen og det regnet, lynet og tordnet - så selv vårt lille klokketårn ble helt stille.... Det bli ikke lyd i det igjen før tirsdag kl.18!


Mandag tok vi en dag i Pisa, som vi ærlig talt ikke har ofret så
mye oppmerksomhet noen av gangene vi har vært her nede -
annet enn et besøk til det skjeve tårn.
Vi rusler rundt med paraplyer i dag ved elva Arno og alle tre fikk handlet seg noe; Vegar ei ny parmesanraspe, Erik ordentlig blått belte til lindressen og Lisbeth "humlekjole" :-) Da vi kom hjem øvde vi oss på lage friterte salvieblader og Cotoletta alla Milanese ; panerte tynne skiver av kalv som er frityrstekte i olje. Det ble kjempegodt - en ny favoritt!


Om kvelden fikk vi en invasjon av flyvemaur og de kom plutselig inn vindu og dører. Dermed ble det et svare liv med å få skalket alle luker og få disse fjernet slik at maten kunne inntas i fred og ro. En ny opplevelse igjen i Toscana :-)

Så opprant atter en ny dag i Toscana og i dag gikk turen til en nydelig liten by mellom Empoli og Siena som heter Certaldo. Vi fant en vingård hvor vi fikk en uformell info om gården og kjøpe deilig Chianti-vin :-) Etterpå dro vi med Funicolore opp til en gammel bymur med et lite bysentrum inni som stammer helt fra ettuskernes tid på 700-tallet - helt utrolig nydelig og for en "silent atmosfære" det var der...




Vi fikk med oss en nydelig konsert på torget med Reno Shultz og jeg måtte sannelig kjøpe en cd med han - han var helt utrolig å spille de underligste fløyter. Så hjemme i englebua blir det nå å spille Silent flyte.... - og drømme seg tilbake....












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar