søndag 29. september 2013

29.september -Toscana


En stille søndags morgen i vår lille landsby og 1 uke er allerede gått av vår tilmålte tid her nede for denne gang. Det er helt stille i huset i dag da kjære søster og svoger reiste hjem herfra i går kveld. Nå sitter de nok på flyet til Evenes. Ikke at det var så mye bråk med dem i huset og forfatteren hadde særlig god service om morgenene med nykokt kaffe og frokost servert. Damene fikk også kaffe på senga og kunne lese enda en stund til mens morgendisen lettet over Pisa. 

Vår landsby ligger litt oppe i fjellene med utsyn over Pisa-sletta. Her oppe er olivenbøndene tidlig oppe og brenner oppsamlet rusk og rask fra olivenlundene sine. De sørger for at det er klippet og ryddig og pent under trærne med oliven. De skal høstes nå utover i oktober/november. I dag kjenner jeg bare litt fjern røyklukt fra bråtebrenning, det regnet litt i natt og skal visstnok bli mye regn i dag.


Mens jeg står i kjøkkenvinduet og nyter dagens første kopp kaffe, kommer noen joggere løpende forbi under her. Det ser ut som en samling unge og eldre på tur - og også noen damer. De ser opp og hilser også "Buongiorni" - selv om de løper...
Det er forresten typisk her nede at folk er så blide og vennlige. De hilser og smilet og prester selv om de ikke kan hverken engelsk elever norsk. De gjør store anstrengelser for å forstå oss hvis vi spør om noe eller ber om hjelp og gir seg ikke før de har funnet ut av det. Italienerne har fra første stund fått en stor plass i mitt hjerte da de er utrolig hyggelige og hjelpsomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar