torsdag 3. november 2011

København i desember






Russisk Jul i Tivoli
I år bliver det russisk jul i Tivoli med en Tivoli-udgave af Vasilij-katedralen og stribede løgkupler i knitrende frostlys på Plænen. Resten af Haven vil byde på masser af traditionel dansk julehygge med boder, juletræer, tusindvis af julekugler og en overflod af julebelysning. Kom ind og oplev Jul i Tivoli fra den 11. november - 30. december.

Da er vi begynt å glede oss til et førjulsbesøk til  København. Kanskje blir det noen fine julgaver fra kongens by i år? Vi planlegger et lengre besøk hos Illum hvor de har det meste av alt til hus og hjem. Så er det flere gode spisesteder som skal besøkes, vinglass som skal nytes - det "Lille apotek" må besøkes hvor de serverer den beste "platte" (fleskesteg, lun leverpostei med bacon, sild, ribbefett og grovt brød) - selvfølgelig med en snaps eller to og øl til....... æ kjenner lukta allerede derfra....

Det er noe eget med å rusle gatelangs i denne byen hvor vi har vært så mange ganger før.Man blir liksom ikke lei av København. Det er en storby, men den er likevel så passe liten at man blir fort kjent med den. Man kjenner gatene, spisestedene og butikkene igjen fra hver gang og det skjer heller ikke de store forandringene - tiden står litt stille.... Koselig med førjulsbesøk til København :-)



1 kommentar: