onsdag 19. oktober 2011

Det "Lenende tårn i Pisa"....


Erik dytter og dytter
Vi var spent på om det skjeve tårn i Pisa virkelig var så skjevt som noen hevder. Onsdagens første ekspedisjon gikk derfor til gamlebyen i Pisa for å få personlig erfaring med fenomenet. Plassen foran katedralen og tårnet var stor og med mange turister. Vi var virkelig glad for at vi var utenfor normal turisssesong. Ingen nevneverdig kø å fortelle om. Veldig mange turister sto i underlige positurer med hendene løftet opp foran tårnet mens ivrige fotografer foreviget begivenheten.

Vi tok hintet. Resultatet er Erik som ikke retter opp, men dytter på tårnet. Var det noe vi misforsto? Neppe. Bildet skal brukes neste fredag aom illustrasjon på foredrag i Oslo når Erik skal fortelle om nasjonale nødssituasjoner - inkludert tap av kulturelle verdier.  Italienerne ville nesten kalle bildet en nasjonal tragedie. Med Erik på andre side ville pipen fått en positiv lyd. Da ville bildet gitt uttrykk for bevaring og oppstøtting av kulturelle verdier. Slik er verden - og slik går nå dagene ...

KVELDEN DENNE ONSDAGEN ......
Kvelden ble avsluttet på den ene av de to lokale spisesteder "Il Colibri" og det ble litt av en opplevelse. Vi ble geleidet opp i stua hvor det var flott fyr på peisen. De lager bare økologisk vegarmat og vi hadde bestillt fisk. Alt var laget helt fra grunnen av til oss fem gjester. Fruen Rita laget mat og herren Dario serverte. De bruker ikke mel, sukker, melk eller egg, men vi fikk helt fantastisk mat som smakte utsøkt. Vi prøvde å koble Lones cafe i bø og tenkte de kunne bli venneskaps-landsbyer - tror vi setter Sture ordfører på saken.


http://www.bbilcolibri.it/bed_and_breakfast.html#bed_and_breakfast


Her satt vi til høyre på bildet - og inntok økologisk antipasti, primo, secondo og dolce samt vin ad libitum (det siste betyr ikke så mye for oss i vårt sunne liv).

1 kommentar:

  1. Her har vi sludd og kaldt så dokker må være kos dokker mens dokker kan ;)

    SvarSlett