onsdag 17. november 2010

Bacalao ala Skipnes sommeren 2010

Bacalao til 4 personer

Lag først en god saus av 2-3 gulrøtter i små biter som freses i litt olje, et par stilker stangselleri også i små biter og 2-3 løk finhakket. Tilsett 2-3 finhakkede chili (normal smak) og så mange hvitløksfedd du ønsker (3-5stk=normalt) Ha så i mer olje etter smak, men ikke mer en ca.2 dl. Ha i ca.4 dl fiskekraft og en klunk med hvitvin. Ha i et par laubærblad etter smak. Tilsett 2 gode boxer hermetiske tomater og 1-2 boxer med tomatpure. Dette kokes både lenge og vel - gjerne trekke 2-3 timer hvis du har tid. Jeg kjører de hermetiske tomatene med mixerstav så de blir jevn og glatt. 

Til denne sausen tilsetter jeg 800 gr klippfisk av god kvalitet i mindre biter.
10 stk poteter (-eller mer hvis det ønskes) også i mindre biter.
Dette kokes så i min. 1 time eller til bitene er kokt slik man ønsker.

Dette er en svært god bacalao med rund og fyldig smak. Gulrøttene tilfører sødme til sausen og mer chili, hvitløk has i hvis man liker den hot. Salt og pepper has i til slutt etter smak.

Det fine med denne måten å lage bacalaoen på er at alt kan gjøres ferdig på forhånd. Sausen står å putrer og er klar og så er det bare å ha fisk og poteter oppi. Så tar man seg et glass vin mens man pynter seg og venter på gjestene. Til denne bacalaoen kan man drikke det man liker best - rød eller hvit vin eller øl og akevitt.

Bon apetitt!

2 kommentarer:

  1. Mmm, lenge sia æ har spist! Kanskje man sku lag å inviter han bror på søndagsmiddag en dag :)

    SvarSlett
  2. Ja, gjør det for denna e enkel å lag :9

    SvarSlett