BRUSCHETTA
En rett fremfor noen fra Italia er kjent for de fleste; Bruschetta (uttales Brusketta) av tomat, olje, basilikum og evt hvitløk. De aller fleste har smakt den og ganske mange har sikkert laget den også. Og de har nok sin egen variant, som vi også har. Her skal dere få den enkle oppskriften på min Bruschetta altså av tomatfyllet oppå en ristet skive av loff eller annet brød. Du kan også riste skiver i ovn med olje på og skrape et hvitløksfedd over etterpå.
Bruschetta ala Terrazza |
Den store forskjellen ligger i tomatene som vi får kjøpt her i Italia. De er søte og gode og gjør hele susen i blandingen. Jeg fjerner innmaten og strimler/hakker opp tomatkjøttet og blander sammen med det øvrige. Hvis du bruker hele tomaten vil steinene i innmaten bli med og vesken gjøre blandingen flytende. Det liker ikke jeg så derfor fjerner jeg innmaten.
Nå bestemmer du selv hvor mye olje og evt krydder du vil ha i blandingen - smak deg frem. Du kan ikke gjøre så mye feil så det er bare å sette i gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar