mandag 15. september 2014

Toscana og mat - og vin....

Nå har jeg funnet frem den koseligste kokeboken jeg har og den har jeg fått av mine barn. Da vi kom hjem fra vårt første besøk i Toscana - og vi (nesten; selvfølgelig bare snakket om mat -og vin!) fikk jeg denne utrolig deilige boken. Det fine med den er at den beskriver så godt de forskjellige årstider i Toscana og hvilke  mat som lages på det tidspunkt. De bruker de råvarer og de oppskrifter som passer til årstiden, det som er nytt og ferskt akkurat da. Og det er ikke noe "jåle-mat" - det er nok det jeg opplever som så utrolig enkelt, men samtidig så godt!



Nå i september er det sopp for alle pengene - og ferske fiken. Sist vi var på høst-tur fikk vi nydelig hjemmelaget fikenmarmelade hos vår vertinne Sissel - og det er ikke værst! På vår lokale Coop-butikk har de bedre utvalg på ferskvarer enn vi har i byen på butikken. Og servicen er så god - de vet ikke hva godt de skal gjøre for å hjelpe oss når vi lurer på noe. Og så er det noe med smaken og luktene når vi er der midt i matfatet - alt smaker godt! 

Selvfølgelig gjør lune, mørke kvelder sitt til at stemningen er satt. Vår lille lokale trattoria har nydelig mat som det lokale vertskapet selv lager. Det er noe helt annerledes enn man får ellers på andre spisesteder. Og så er de stolte av den gode maten de lager. Noen ganger blir de fri for noen retter og slik er det bare :-) Da må vi ta det de har og det er alltid like spennende å prøve noe nytt. 

Søndag er en fin dag å gå på vår lokale trattoria. Da samles hele familien fra den minste og opp til besteforeldre - og de fyller hele langbord. Da er det mye leven og moro og det er et eventyr å se og høre på dem - og jeg, som normalt er både høyrøstet og bråkete av meg - stortrives blant disse folka. Tror vi stammer fra Italienere..... :-) 

Klokka Silvia i sving....


Her er Vegars Tiramisu - nydelig....

Vi skal også denne gang ha besøk av klokka Silvia en kveld for å lage nydelig mat til oss. Så får vi hjelpe litt til og lære litt. Vi blir stadig overrasket over hvor enkelt og ujålete de lager maten - og så smaker det så utrolig godt! Nam, nam ...... Kan nesten ikke vente .... :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar