mandag 31. oktober 2011

Lammeskank e bærre lekkert godt..


Villsaulammet ble prekevert og gjort klart til sendere matopplevelser - allerede neste helg skal det smakes på sammen med ungdommene våre. Men denne helga ble det en ny opplevelse med lameskanker - legger ut oppskriften under - den ble helt fantastisk!!!


Denne oppskriften rekker til 4 personer hvis man har noe godt til en "starter" - og kanskje noe søtt til slutt?

1. 2 skanker - brunes godt i gryte (flere stk hvis du vil lage til flere...)
2. 2 gulrøtter - i små biter - has oppi
3. 2 stilker selleri - i små biter - has oppi
4. 2 pk chalottløk - renset, hele - has oppi
5. 2 - 3 fedd hvitløk - hakkes og has oppi
6. 5 dl kyllingbuljong - slå over når alt er litt brunet sammen
Litt timian - eller annet krydder etter smak og behag - ha oppi
En slant rødvin (1-2dl) - slå oppi etter buljongen
1 pk hvite bønner - skylles og has i helt til slutt (varmes)

La gryta stå på lav varme et par timer eller inni stekeovnen det samme.
Serveres med det du måtte ønske til - potetmos, brød eller ingenting som vi (som er på lavkarbo)
Du tar selvfølgelig den beste rødvin du liker til og kos dåkk!

2 kommentarer:

  1. Vi lagde vårres i gryta med rosmarin, rødvin, hvite bønner og hvitløk. Nam! Som tilbehør hadde vi en puré laget av gulrot, sellerirot og persillerot med ekte meierismør og fløte. Guuu kor godt det va :)

    SvarSlett
  2. Ja, det sku vel være krute godt, det :-) Prøv å ha hel chalottløk med neste gang, den blir søt og helt utrolig god!

    SvarSlett